Olaszország Toszkána

Egy más világ, egy boldogság, egy bódulat és még ezernyi érzés ami eddig várt rám. Eljött a lehetőség és elindultam életem eddigi legszebb utázására...

Lucca, Livorno, Scianti borvidég, Piza, Firenze, Siena, San Gimignano

Lucca

Rengeteg templom, hangulatos terek és mindezt egy monstrum városfal öleli körbe. Átlépve a város kapuját -ami számomra egy időkapu volt- egy különösen kedves barátságos városba léptem be. A cipőboltok egymás mellett sorakoztak, amitől kisebb zűrzavar támadt a fejembe, megtébolyítva női mivoltomat.

Livorno

A “csodás” Ligur-tenger partján a hajamat a szél kócolta. Miközben a vihar előtti felhők gyűltek a fejem fölött arra gondoltam, hogy mi az amitől olyan híres a Mascagni terasz. A káosz és kosz miatt? A rozsdás oszlopoktól és a köves mocskos partjától? A Balaton 100x szebb nekem, de az a terasz mégis adott valamit, ami különlegessé tette.

Bor, mámor, Toszkána

Valahogy így hangzott a filmben: Kedves Anya! “Nap meleggel teli szőlőszembe harapok, a gyümölcs bordó édessége betölti a számat. Még az illata is bordó. Maradnék még, de a harangok zúgása emlékeztetnek az idő múlására. Ding, deng, dong! Szól a harang a megszokott bing-bang helyett. Bárcsak itt lehetnél. Szeretettel….. ”

Pizza

Igen. Ferde! Válaszoltam a kérdésekre. Megnevetetett az a sok majomkodó túrista, akik különböző testhelyzetekben fotózkodtak, mintha ők támasztanák meg, nehogy eldőljön. A csodák tere valóban lélegzetelállító. Látni és érinteni olyan érzés, mintha élne és figyelne mindent, ami körülötte történik.

Firenze

A torkomban éreztem a szívem. Időnként elszorultam, olyan hatással volt rám. Egy kissé az őrület határán voltam, ahogy ott álltam a Dóm előtt. Minden bénította az elmém. Egy kis időre átadva magamat a lüktető városnak elcsendesedtem, kizárva az emberek morajlását és némán, ott legbelül elsírtam magam.

Siena és San Gimignano

Siena! A ruhák olasz módra az ablakban száradnak. Pont úgy mint egy Gina Lollobrigida filmben láttam. Azon gondolkodtam, hogy milyen lenne itt élnem? …és azon is, hogy akik itt élnek, mennyire értékelik a kiváltságukat.

San Ginignano! Oh! Milyen nyugodt kis város!

Felveheted velem a kapcsolatot

hello@eletem-kepekben.hu