Monaco, Cannes és Nizza

Monaco

Adóparadicsom! Monaco a Vatikán után a  világ 2. legkisebb országa, ugyanakkor a világ legsűrűbben lakott állama is. Rendkívül sokan kívánnak itt lakni, ez köszönhető gyönyörű környezetének, kellemes klímájának, és annak, hogy a monacóiaknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, és a pénzmosás felett is szemet hunynak. Monaco az örök tavasz országa. Télen nincs hideg, de nyáron is kellemes a hőmérséklet, az átlag maximum hőmérséklet ilyenkor 26 fok.  A fényűzés és a csillogás az egész országot áthatja: vadonatúj luxusautók cikáznak, ránézésre is gazdag emberek élnek itt, és az egész atmoszféra, a patinás épületek is a jólétet juttatják az eszembe.

Cannes

Kihagyhatatlan látnivalók vártak rám. A Le Suquet óváros és a Vieux Port kikötő, a “Suquet” dombja, Cannes bölcsője. A Rue Meynadier sétálóutca, ahol a híres Cénéri sajtüzletbe bemehettem volna, csak olyan árak vannak ami félelmetes, az Ernest húsüzlet, a Jean luc Pelé édességbolt, a provence-i árukat kínáló üzlet és még sok más. A híres Palais des Festivals et des Congrès Palota. A Chemin des Étoiles sugárút: rendezők, színészek és más híres filmsztárok hagyják itt kézjegyüket és aláírásukat az utókor számára. Cannes az egész világon ismert város, két évszázada vendégül látja a híres Cannes-i Filmfesztivál sztárjait.

 

 

Nizza

Nissa egyszerre áraszt mediterrán és francia nagyvárosi hangulatot, ugyanakkor autentikus bájával hódít, ahol számtalan kikapcsolódási és városnézési lehetőség várt bennünket. Az vagyis a Vieux Nice szűk és nyüzsgő utcácskái, történelmi hagyatékai, barokk templomai és színes piacai. A Promenade des Anglais sétány és a 7 km hosszú strandja. Ez a sétány már világszerte Nizza jelképévé vált, amely a futók, a kerékpározók és a sétáló találkahelye. nyüzsgő Quai des Etats-Unis rakpart és a kikötő élete, amely az egyik olyan része Franciaországnak, ahol a legtöbb régiségkereskedő található. Nizza főtere, a Place Masséna tér a nizzaiak találkozóhelye, mely az óváros és az új városrész között található.

 

hello@eletem-kepekben.hu